منابع طرح «کتابخوان ماه» ويژه دي 1402 معرفي شد
منابع طرح کتاب خوان ماه، ويژه دي 1402 با ارائه کتاب هاي «بازي بزرگ»، «زندگي با ضربالمثلها»، «سرباز قاسم سليماني» و «فاطمه علي است» معرفي شد.
به گزارش پايگاه اطلاعرساني نهاد کتابخانههاي عمومي کشور، منابع طرح «کتابخوان ماه» ويژه دي 1402 با هدف تبيين منويات رهبر معظّم انقلاب اسلامي براي ارتقاي فرهنگ مطالعه و کتابخواني در جامعه، دسترسي همگاني به کتاب، وم معرفي کتابهاي مفيد براي پرورش فکري آحاد مختلف مردم جامعه و همچنين ارتقاي فضايل اخلاقي و فرهنگ عمومي از طريق مطالعه کتابهاي مفيد و فاخر در سطح کشور، معرفي شد.
«بازي بزرگ (جلد 12 از مجموعه سرگذشت استعمار)»
پديدآور: مهدي ميرکيايي
ناشر: سوره مهر
تعداد صفحات: 165
معمولاً تاريخ درس چندان خوشايندي نيست! بچهها در مدرسه به آن گوشت تلخ يا چغر بد بدن ميگويند؛ اما مجموعه سرگذشت استعمار را مهدي ميرکياني که تخصص در تاريخ و تخصص در خلق آثار جذاب ادبي براي نوجوانان را توأمان دارد، چنان گيرا نگاشته که مخاطب دلش نميخواهد ديگر کتاب را رها کند و اين يک موفقيت بزرگ براي خلق اثر تاريخي براي نوجوانان است.
جلد 12 از اين مجموعه ارزشمند که تمجيد رهبر معظّم انقلاب حفظه الله را نيز با خود به همراه داشته، مربوط به يکي از بزرگترين قهرمانان مبارزه با استعمار، يعني ميرزا تقيخان اميرکبير است.
در کتاب نفوذ و جاسوسي گستردهي انگليسي در جاي جاي ايران در عصر قاجار، به خوبي با استنادات قوي و محکم و با جذابيت بيان شده، همچنين کتاب رقابت جاسوسي و نفوذ در ساختار قدرت را ميان انگلستان و روسيه نيز به خوبي عيان ساخته است (که انگليسيها به اين رقابت با روسها بر سر نفوذ و تسلط بر ايران، «بازي بزرگ» ميگفتند!)
در کتاب به برخي از مهمترين چراهاي تاريخي به شکلي عميق و جالب توجه پاسخ گفته شده، مثلاً اينکه انگلستان به چه دليل خواست افغانستان از ايران جدا شود و براي تحقق اين هدف چه اقداماتي انجام داد از بخشهاي بسيار قابل تأمل تاريخ قاجار است که بسيار عبرتآموز است. (ارتباط اين مطلب با هند که آن زمان مستعمره انگلستان بود و روسيه بسيار تأمّلبرانگيز است!)
از سوي ديگر نيز، اقدامات ضد استعماري قائم مقام فراهاني و ميرزا تقيخان اميرکبير و نيز خائنين به اين آب و خاک که همه اسرار مملکتي را به اجانب ميرساندند و به دنبال محقق ساختن اوامرشان بودند نيز در کتاب به زيبايي تصوير شده،
نکات بسيار ناب و کمتر شنيدهشدهاي را مهدي ميرکيايي از دل تاريخ بيرون کشيده و به زيبايي به مقابل ديدگان ما قرار داده که ميتواند براي عبرت و بصيرت امروز ما بسيار راهگشا باشد!
مثلاً آيا ميدانستيد بر اساس يکي از بندهاي قرارداد ترکمانچاي، روسها پادشاهي ايران را مم کردند که پادشاهي فقط بايد بعد از فتحعليشاه به پسرش عباسميرزا و ديگر فرزندان عباسميرزا برسد و از اين طريق کاري کردند که محمدشاه، فرزند عباسميرزا زماني که به سلطنت برسد خود را مديون روسها بداند و تأمينکننده منافع ايشان در ايران باشد!
«زندگي با ضربالمثلها»
پديدآور: غلامرضا حيدري ابهري؛ تصويرگر: سام سلماسي
ناشر: کتابک
تعداد صفحات: 336
ضربالمثل، گونهاي از سخن گفتن است که حکمت يا داستاني پند آموز را در قالب کنايه يا جملههاي تمثيلي بيان ميکند. از آنجا که ضرب المثلها، حاصل تجارب گذشتگان هستند، معمولاً يادگيري آنها به منزله داشتن فانوسي براي پيمودن مسير تاريک و پرپيچوخم زندگي است. از طرفي معمولاً شنيدن نصايح، پندها و اندرزها براي کودکان خستهکننده است و در مقابل شنيدن آنها موضع دفاعي دارند؛ در صورتيکه ضرب المثل، سخني شيرين و معمولاً شعرگونه است؛ همچنين استفاده از ضرب المثلها در کلام، يکي از فنون سخنوري و افزايش تاثير کلام است. معمولاً اگر حرفي را به همراه ضربالمثل بزنيم، علاوه بر اينکه مدت بيشتري در ذهن شنونده ميماند، تاثيرگذاري بيشتري هم دارد.
اگر کودک به همراه مثال و داستان با معناي ضربالمثل آشنا شود، تأثيرگذاري آن بيشتر و يادآوري آن آسانتر ميشود. مثلاً ضرب المثل «عاقبت جوينده يابنده بود» را در نظر داشته باشيد. در ذيل توضيح اين تمثيل، نويسنده کتاب حجت الاسلام حيدري ابهري، به داستان آغاز نويسندگي خود اشاره کرده است. نويسنده به بيان اين تجربه خود، که از پذيرفته نشدن کتابهايش، در آغاز نويسندگي دلسرد نشده و بالاخره تلاش و کوشش نتيجه داده، پرداخته است.
کودک با شنيدن اين ضرب المثل و داستان مربوط به آن به ارزش تلاش پي ميبرد. از طرفي در مواقع دلسردي با يادآوري ضرب المثل و همراهي داستان آن اميدي تازه در دل او شکل ميگيرد.
کتاب زندگي با ضربالمثلها نوشته غلامرضا حيدري ابهري، به ما آموزش ميدهد که کِي و چهموقع آنها را استفاده کنيم. اين کتاب 445 ضربالمثل با توضيح تفصيلي و 204 ضرب المثل با توضيح مختصر است.
در ذيل هر ضربالمثل حکايت مرتبط با هر ضربالمثل، ضربالمثلهاي مشابه و همکاربرد نيز ذکر شده است. علاوهبر اين در کتاب بيش از 100 تصوير جذاب و کارتوني از آقاي سام سلماسي وجود دارد که به انتقال هر چه مؤثرتر پيام ضربالمثلها کمک شاياني ميکند.
چيدمان اين ضرب المثلها بر اساس حروف الفبايي است و با ضربالمثلهايي نظير: آب از سرچشمه گلآلود است؛ آب به آباداني ميرود؛ آب در کوزه و ما تشنهلبان ميگرديم آغاز ميشود و با ضرب المثلهايي نظير: درد کوهکوه ميآيد و مومو ميرود؛ درِ دنيا هميشه به يک پاشنه نميگردد؛ درِ ديزي باز است حياي گربه کجا رفته ادامه مييابد و با ضربالمثلهايي نظير: يکي بِزا، فتحعليخان بزا!؛ يکيتان من باشيد، يکيتان نيممن و يکي چهارشنبه پول پيدا ميکند و يکي گم ميکند پايان مييابد.
«سرباز قاسم سليماني»
پديدآور: مصطفي رحيمي
ناشر: خط مقدّم
تعداد صفحات: 584
تلاشي ستودني و در خور تقدير براي ترسيم حتي الامکان جامع ابعاد مختلف زندگي حاج قاسم سليماني از تولد تا شهادت.
براي توصيف کتاب سرباز قاسم سليماني در يک جمله، بايد عبارات فوق را بيان کنيم. کتابي که کاملاً بدون عجله و با دقت و حوصله و تحقيق و مصاحبههاي فراوان تدوين شده در ده فصل تدوين شده است.
کتابي دربارهي مردي که دشمنان و معنش دربارهاش گفتهاند:
او در همه جا هست و در هيچجا نيست.
ژنرالي به شدّت کمحرف که ميتواند هر عمليات آمريکا در آسيا را به شکست بشکاند.
شمشير ايران در غرب آسيا.
قدرتمندترين مسئول امنيتي غرب آسيا.
فرمانده سايهها.
و .
شخصيتي که هر چه بيشتر اصرار و تلاش بر گمنامي کرد، خدا بيشتر خواست محبوب و مشهورش گرداند و آنچه خدا خواست، شد و مزد مجاهدتش را با شهادت و بدرقهاي کمنظير گرفت.
نه فصل نخست کتاب به فرازهاي مهم تاريخ زندگاني حاج قاسم اختصاص يافته، ولادت و دوران کودکي و دوران نوجواني در زمان شاه؛ آغاز انقلاب و حضور در دفاع مقدّس؛ مبارزه با اشرار جنوب شرق کشور؛ فرماندهي سپاه قدس و نخستين اقدامات در افغانستان و لبنان و بوسني و.؛ ظهور داعش و مبارزه با داعش در سوريه و عراق (که بخش 3 فصل کتاب را به خود اختصاص داده)؛ فصل يکي مانده به آخر که بسيار جالب توجه است و به بسياري چراها پاسخ گفته با عنوان: «شهادت؛ آخرين بارانداز) و البته فصل پاياني که به نظر نگارنده، مهمترين فصل کتاب است با عنوان: «نقبي به درون»؛ در اين فصل بسيار مهم است که نويسنده در وراي تمام اقداماتش در دوران مسئوليت، تلاش کرده تا ابعاد زيربنايي شخصيت کمنظير قاسم سليماني را براي مخاطب از دل بيان خاطرات عيان سازد. او چگونه زيست که اينگونه شهيد شد.
«فاطمه علي است»
پديدآور: علي قهرماني
ناشر: کتاب جمکران
تعداد صفحات: 192
تنها زوج معصوم طول تاريخ، قطعاً زندگي مشترکشان، لحظه لحظهاش پر از درس است، پر از نکته که انسان متوجه شود در فراز و فرود زندگي، بهترين عملکرد چگونه بايد باشد. زيرعنوان کتاب عبارتست از: داستانهايي کوتاه از بلنداي سبکزندگي حضرت صديقه طاهره سلاماللهعليها و امير مؤمنان عليهالسلام؛ که به خوبي گوياي محتواي کتاب است. مطالب مختصر است و نثر نيز خوشخوان و روان؛ تنوع مطالب هم کمنظير و حسنگزينش نويسنده از دل منابع روايي و تاريخي به شکلي بوده که منظومهاي کاربردي را براي زندگي به سبک بندگي در بستر خانواده به مخاطب ارائه ميدهد. تسلط نويسنده به مباني تاريخي و روايي باعث شده تا از خيل انبوه منابع بهترينها گزينش شود و قلم قوي او نيز باعث شده که در بازآفريني اين متون، ضمن حفظ امانت، نثري امروزي داشته باشند و مخاطب به راحتي بتواند با آن ارتباط بر قرار سازد.
فصول چهارگانه کتاب عبارتند از: «تولد دو نور» به داستان ولادت و بالندگي آن دو معصوم ميپردازد. «پيوند دو دريا» ماجراهاي شورانگيز وصلت آن دو نور را ميخوانيم. «داستان زندگي» که کام ما را با داستنکهايي جذاب از زندگي و سلوک آن دو چراغ هدايت روشن ميسازد و «در فراق يار» که حين و بعد از شهادت مظلومانهي صديقه کبري سلام الله عليها را روايت ميکند.
منابع طرح «کتابخوان ماه» ويژه بهمن 1402
منابع طرح «کتابخوان ماه» ويژه دي 1402 معرفي شد
منابع طرح «کتاب خوان ماه» ويژه آذر 1402 منتشر شد
منابع طرح «کتابخوان ماه» ويژه اسفند 1402 معرفي شد
کتاب ,بسيار ,قاسم ,زندگي ,منابع ,داستان ,ماه» ويژه ,قاسم سليماني ,پاسخ گفته ,جالب توجه ,تقيخان اميرکبير ,ميرزا تقيخان اميرکبير ,مجموعه سرگذشت استعمار ,رهبر معظّم انقلاب