منابع طرح «کتاب‌خوان ماه» ويژه مرداد 1403 منتشر شد




کتابخوان ماه مرداد 1403

منابع طرح «کتاب خوان ماه» ويژه مرداد 1403 با ارائه کتاب هاي «بزرگ‌ترين شغل دنيا»، «تل‌آويو سقوط کرد»، «سلمان فارسي استاندار مدائن» و «شش محور جهاد تبيين» معرفي شد.



به گزارش پايگاه اطلاع‌رساني نهاد کتابخانه‌هاي عمومي کشور، منابع طرح کتاب‌خوان ماه، ويژه مرداد 1403 با هدف ارتقاي فرهنگ مطالعه و کتابخواني در جامعه، دسترسي همگاني به کتاب، وم معرفي کتاب‌هاي مفيد براي پرورش فکري آحاد مختلف مردم و همچنين ارتقاي فضايل اخلاقي و فرهنگ عمومي از طريق مطالعه کتاب‌هاي مفيد و فاخر در سطح کشور و ارائه کتاب‌هاي «بزرگ‌ترين شغل دنيا»، «تل‌آويو سقوط کرد»، «سلمان فارسي استاندار مدائن» و «شش محور جهاد تبيين» معرفي شد.


علاقه‌مندان مي‌توانند با مراجعه به کتابخانه‌هاي عمومي کشور و امانت گرفتن کتاب‌هاي اين طرح، آنها را مطالعه کنند.




منابع طرح «کتاب‌خوان ماه» ويژه مرداد 1403 منتشر شد


«بزرگ‌ترين شغل دنيا»
«پديدآور: هريت زيفرت؛ مترجم: مريم رازقي
ناشر: حوا
تعداد صفحات: 36


قدرشناسي از مقام مادر و درک زحمات و محبّت مادر، مهارتي است که بايد از کودکي آموخته شود. کتاب «بزرگ‌ترين شغل دنيا» ماجراي «سوفي» دختر کوچکي است که به مادرش مي‌گويد دوست دارد در آينده کار خيلي مهمي انجام دهد؛ در ادامه مادر کارهاي گوناگوني را به سوفي پيشنهاد داده و شغل‌هاي مختلفي مانند پرستاري بچه، معلّمي، پزشکي و رانندگي را به او پيشنهاد مي‌دهد؛ اما سوفي به هيچ‌يک از اين کارها و مشاغل علاقه‌اي نشان نمي‌دهد و بر اساس اطلاعاتي که از مادرش دريافت مي‌کند، مادري را بزرگ‌ترين شغل دنيا مي‌داند و تصميم مي‌گيرد تا در آينده مادر شود، مادري نمونه مثل مادر خودش. مادري شغلي است که تقريباً همه کارها را انجام مي‌دهد و به‌راستي مهم‌ترين شغل دنيا است.


اين داستان، با زيبايي، ظرافت و لطافت اهميت بي‌مانند شغل مادري و ارزش بي‌مانند آن را به کودکان و به‌ويژه دختران مي‌آموزد، از کودکي به او کمک مي‌کند تا بعدها اين توهّم بر او عارض نشود که براي يک زن، اشتغال خارج از منزل، به‌جاي مادري‌کردن ملاک اهميت و ارزش باشد.


اين کتاب که اثر هريت زفريت نويسنده‌ي آمريکايي است با تصاوير گيرا و جذابش، به‌خوبي اين کلام رهبر معظّم انقلاب حفظه‌الله را براي مخاطب کودک تبيين مي‌کند که فرمودند: «در مجموعه‌ي خلقت بشر، نقش «مادري» برترين نقش‌ها است؛ براي خاطر اينکه اگر چنانچه «مادري» نباشد، فرزندآوري نباشد، بارداري و شيردهي نباشد، اصلاً نسل بشر منقرض مي‌شود؛ بنابراين، «مادري» مهم‌ترين نقش در عالم خلقت و در عالم وجود مادّي انسان است.» (6 دي 1402)


در بخشي از کتاب مي‌خوانيم:


مامان! من وقتي بزرگ شدم دلم مي‌خواهد يک کار خيلي بزرگ انجام دهم.
- سوفي، نکنه دلت مي‌خواهد وقتي بزرگ شدي يک پرستار بچه باشي؟
نه مامان، منظورم اين نيست.
- خوب پس شايد بخواهي معلم بشي. معلمي يک شغل بزرگ و مهم است.
ولي من دوست ندارم معلم بشم.
- سوفي شايد دلت مي‌خواهد يک دکتر بشي يا شايد هم يک پرستار؟
نه مامان، من از دوا خوشم نمي‌آيد. آمپول هم دوست ندارم. (ص 2 تا 12)




منابع طرح «کتاب‌خوان ماه» ويژه مرداد 1403 منتشر شد


«تل‌آويو سقوط کرد»
پديدآور:‌ سميه علي هاشم؛ مترجم: سعيده سادات حسيني
ناشر: کتابستان معرفت
تعداد صفحات: 160


همه‌ي داستان از يک کافه در لبنان شروع مي‌شود. کافه عمو رضا (قدس)، کافه‌اي که محل اجتماع فلسطيني‌ها است. عده‌اي از افراد اين کافه گروهي تحت عنوان واحد 1001 ايجاد مي کنند و تصميم به نفوذ در اسرائيل و سرنگوني تل‌آويو و آزادي يافا مي‌گيرند. از طريق رشوه‌دادن به سربازان صهيونيست مجوز ورود به قدس را پيدا مي‌کنند و طي يک عمليات موفق به حصول نتيجه مطلوب مي شوند و ياسر، هادي و ابواحمد در صحنه مسجدالاقصي نماز مي‌خوانند.


مترجم کتاب سعيده سادات حسيني در خصوص محتواي اين اثر و فرآيند ترجمه‌اش چنين بيان داشته: مهرماه پارسال بود که استادم، خانم دکتر علوي من را به بخش ترجمه انتشارات کتابستان معرفي کرد و کار ترجمه رمان «تل‌ابيب سقطت» اثر سميه علي هاشم، نويسنده لبناني را شروع کردم. هنوز نمي‌دانستم اين کتاب، هماني است که استاد آذرشب - استاد زبان و ادبيات عرب - آن را در نمايشگاه کتاب به رهبر انقلاب معرفي و تقديم کرده است. اواسط کار، وقتي براي ترجمه اصطلاحي، به مشکل برخوردم و به جست‌وجوي اينترنتي پرداختم، اين فيلم - تقديم کتاب به رهبر انقلاب در نمايشگاه - را ديدم و احساس کردم مسئوليتم چقدر نسبت به چند لحظه قبل بيشتر است.


اين کتاب جايزه بخش داستاني جشنواره کتاب فلسطين را هم به خود اختصاص داده بود.


متأسفانه به خانم هاشم، نويسنده کتاب، دسترسي نداشتم گاهي براي پيداکردن معناي يک اصطلاح چندين ساعت وقت مي‌گذاشتم و به چندين کتاب فرهنگ عربي، سايت‌هاي عربي و فارسي مراجعه مي‌کردم. حتي از هوش مصنوعي هم براي ترجمه اين لغات و عبارات کمک گرفتم.


نقطه قوت اين کتاب، پرداختن به تقابل بين هويت مالکان آواره و بي‌هويتي ساکنان اشغالگر فلسطين است و به اين موضوع خيلي ظريف و زيبا پرداخته شده است.


در بخشي از کتاب مي‌خوانيم:


از داستان که تل‌آويو در پي حملات سايبري، ناامن شده، ساکنان اين شهر به‌راحتي سرمايه‌هايشان را از بانک‌ها بيرون مي‌کشند و به کشورهاي اصلي‌شان برمي‌گردند؛ زيرا معتقدند کشور خودشان امن‌تر و آرام‌تر است.


اما از طرف ديگر، جوانان فلسطيني را مي‌بينيم که جانشان را بر سر دست مي‌گيرند تا آرزوي پدران و تمناي مادرانشان را براي يک‌لحظه نفس‌کشيدن در هواي وطنشان محقق سازند.


ان‌شاءالله به‌زودي شاهد آزادي بيت‌المقدس و پرواز کبوتران سفيد آزادي بر فراز گنبد طلايي قبه‌الصخره خواهيم بود. آن روز که رسيدنش دور نيست، «تل‌آويو سقوط کرد» ديگر فقط نامي بر جلد يک رمان نيست.




منابع طرح «کتاب‌خوان ماه» ويژه مرداد 1403 منتشر شد


«سلمان فارسي استاندار مدائن»
«پديدآور: احمد صادق اردستاني»
ناشر:‌ بوستان کتاب
تعداد صفحات: 420


سلمان برجسته‌ترين صحابي پيامبر، شخصيتي مبتني بر معرفت عميق است. وي چنان در رسول خدا صلي‌الله‌عليه‌وآله و اميرمؤمنان علي عليه‌السلام فاني شد که از نفسانيت او چيزي باقي نماند و به گواه قرآن که راز منّا شدن را در تبعيت محض معرفي کرده است [«فَمَنْ تَبِعَنِي فَإِنَّهُ مِنِّي (ابراهيم:36)‌ به راستي که هر کس از من تبعيت کند، او از من است»] از اين طريق به مقام منا اهل البيتي و منتها درجه‌ي ايمان (درجه دهم) رسيد.


قطعاً آشنايي با اين اسوه‌ي ولايتمداري و ايمان، براي هر کس که دغدغه‌ي عبوديت و بندگي و ياري کردن امام زمانش را دارد راهگشا و الهام‌بخش و بصيرت‌آفرين است.


کتاب «سلمان فارسي استاندار مدائن» يکي از جامع‌ترين آثار درباره شخصيت سلمان فارسي و شرح زندگاني او مبتني بر منابع معتبر است. زادگاه او و سير زندگي او تا قبل از مسلماني، دوران مسلماني او در عصر حيات حضرت رسول صلي‌الله‌عليه‌وآله و عملکرد او در ماجراهاي پس از رحلت نبي اکرم به خصوص در ماجراي غصب خلافت و بعد قبول استانداري مدائن در دوران خلافت خليفه دوم (با اذن و در حقيقت امر امير مؤمنان علي عليه‌السلام) و در نهايت چگونگي رحلت خارق‌العاده‌ي او بخشي از مباحث کتاب است. در کنار اين، فضايل و مناقب درخشان جناب سلمان و نيز سخنان حکيمانه‌ي او و احاديث منقول از وي از ديگر مباحث مهم کتاب است. همچنين آياتي از قرآن کريم که شأن نزولشان سلمان عليه‌الرحمه بوده و بحثي در باب همسر و فرزندان سلمان و کراماتي که از وي بروز کرده به همراه سيره‌ي حکومتي سلمان ديگر مباحث کتاب را شامل مي‌شود.


در بخشي از کتاب مي‌خوانيم:


امام صادق عليه‌السلام فرموده است: ميان مردي (که گرفتار روحيه نژادپرستي بود و فضايل افراد غيرعرب را نمي‌پذيرفت) با سلمان فارسي گفت و گوي تندي واقع شد.
آن مرد گفت: تو کيستي و من کيستم؟!
سلمان پاسخ داد: اما اول پيدايش من و تو نطفه‌ي نجسي است و آخر کار من تو لاشه‌ي گنديده‌اي خواهد بود، اما وقتي روز قيامت فرا رسد و ميزان عمل برقرار گردد، هر کس کفه‌ي ميزان عمل او سبک بود، او پست و فرومايه است و کسي که ميزان عمل او سنگين بود، کريم و بزرگوار خواهد بود. (ص197)




منابع طرح «کتاب‌خوان ماه» ويژه مرداد 1403 منتشر شد


«شش محور جهاد تبيين»
«پديدآور:‌ سيد محمدحسين راجي»
ناشر: انديشکده راهبردي سعداء
تعداد صفحات:‌ 140


جهاد تبيين، مفهومي است در مقابل جهل!


کار جهاد تبيين و جهل‌زدايي، زماني که جهل مقابلش، جهل مرکّب است بسيار دشوارتر است!


يعني طرف مقابل نه تنها قبول ندارد که ناآگاه است، بلکه با اکتفا کردن به مراجعه به منابعي که باب ميلش است، چنان به او القا شده که اتفاقاً بسيار آگاه است و اين شما هستيد که جاهل، دُگم و نادان و از بسياري مسائل مطلّع نيستيد.


طبيعتاً شروع گفتگو با چنين ذهنيتي بسيار دشوار است، به همين جهت فصل نخست اين کتاب برخي از مهمترين بايسته‌هاي شروع و ادامه‌ي گفتگو با چنين ذهنيتي را ذکر کرده است.


در پنج فصل بعدي، عمده‌ي موضوعاتي که به شکل معمول مطرح مي‌شود، مباحثي در دفاع از نظام اسلامي و پاسخ به برخي از مهمترين شبهات و نقدهاي آن، با استناد به منابعي که تماماً غيرايراني و مورد تأييد همان منتقدان نظام هستند (نظير: بي‌بي‌سي، بانک جهاني و.) ارائه شده است؛ همين امر نيز از مهمترين نقاط قوت اين اثر محسوب مي‌شود.


مقابله با تطهير پهلوي و مطلوب‌ جلوه‌دادن آن در مقايسه با نظام اسلامي؛ بيان ريشه‌ي مشکلات کشور و نسبت آن با پياده‌سازي مديريت غرب‌گرايانه در مقايسه با مديريت جهادي و انقلابي؛ تبيين دستاوردهاي ملموس و غيرقابل انکار جمهوري اسلامي در برابر خودتحقيري‌هاي منتقدان؛ ارائه‌ي تصوير واقعي از جهان با ذکر مطالبي بسيار تکان‌دهنده و درباره‌ي کشورهايي نظير کانادا، کره جنوبي، عربستان سعودي، فرانسه، دانمارک، سوئيس، ژاپن و آلمان که بسياري از منتقدان نظام مدعي هستند براي مردمانشان شرايطي بسيار مطلوب را فراهم کرده‌اند؛ در نهايت افشاي دلايل دشمني عميق آمريکا و بازنمايي چهره‌ي حقيقي آن با استناد به مطالبي بسيار مهم و کمترشنيده شده، محتواي فصول دوم تا ششم کتاب را تشکيل مي‌دهند.


در بخشي از کتاب مي‌خوانيم:


احتمالاً شما شنيده‌ايد که دانمارک يکي از شادترين کشورهاي جهان است. اما واقعيت‌هايي درباره اين کشور وجود دارد که با رتبه‌ي اين کشور در شاخص شادترين کشورهاي جهان در تناقض مي‌باشد؛ از جمله، دانمارک يکي از خشن‌ترين کشورها براي ن است: طبق گزارشات سال 2021، دانمارک پس از سوئد دومين کشور از لحاظ برابري جنسيتي در اتحاديه اروپا است با اين حال اين کشور سومين کشور از نظر شاخص خشونت عليه ن در اتحاديه اروپا نيز هست. محققان به اين پديده «پارادوکس نورديک» مي‌گويند. اين پارادوکس در اکثر کشورهاي شمال اروپا ديده مي‌شود. يعني در همان کشورهايي که ادعا مي‌شود از بهترين‌ها از نظر برابري جنسيتي هستند، خشونت جنسي نيز بيشتر مشاهده و گزارش مي‌شود. (ص87)




منابع طرح «کتابخوان ماه» ويژه بهمن 1402

منابع طرح «کتابخوان ماه» ويژه دي 1402 معرفي شد

منابع طرح «کتاب خوان ماه» ويژه آذر 1402 منتشر شد

نشست کتابخوان مدرسه اي

منابع طرح «کتابخوان ماه» ويژه اسفند 1402 معرفي شد

منابع طرح «کتابخوان ماه» ويژه ارديبهشت 1403 معرفي شد

منابع طرح «کتابخوان ماه» ويژه خرداد 1403

کتاب ,کشور ,سلمان ,فارسي ,معرفي ,مي‌شود ,سلمان فارسي ,فارسي استاندار ,تل‌آويو سقوط ,کتاب مي‌خوانيم ,ويژه مرداد ,سلمان فارسي استاندار ,فارسي استاندار مدائن» ,جهاد تبيين» معرفي ,سقوط کرد»، سلمان
مشخصات
آخرین جستجو ها